Затягування з Taurus для України дає РФ змогу адаптувати свою оборону - депутат Бундестагу

Затягування з Taurus для України дає РФ змогу адаптувати свою оборону - депутат Бундестагу

Укрінформ
Надто довгі дискусії щодо надання Україні крилатих далекобійних ракет Taurus дозволяють Росії певною мірою підготуватися та зміцнити свою оборону.

На таку загрозу вказала голова оборонного комітету Бундестагу Агнес Штрак-Циммерманн в ефірі телеканалу Welt, передає Укрінформ.

"Поганим у тривалій дискусії є те, що росіяни не чекають, а зміцнюють свою оборону, зокрема, пристосовують її до того, що ЗСУ зможуть застосувати таку зброю», вони використовують цей час, щоби окопатися", - сказала політик.

Вона висловила сподівання, що під час ГА ООН, участь у якій бере Президент України Володимир Зеленський, у якого також заплановані зустрічі у Вашингтоні, «щось відбудеться». І американці, які «роблять два кроки вперед, один крок назад», погодять передачу своїх далекобійних ракет.

«Якщо вони це зроблять, то я буду оптимістичною щодо того, що і Taurus передадуть», - сказала Штрак-Циммерманн.

Вона нагадала, що ракетне питання обговорюється з квітня. Україна має добрі підстави просити такі ракети, адже Taurus неймовірно ефективні». За їх допомогою ЗСУ зможуть вражати воєнні об’єкти та переривати ланцюги постачання російської армії. Але до цього українські солдати мають навчитися точно програмувати ракети, що не є таким простим, як може здаватися людям, «які дуже часто грають у комп’ютерні ігри».

Депутат погоджується, що питання щодо надання кожної системи треба перевіряти та узгоджувати, «але на 5 місяців». На думку глави оборонного комітету, йдеться певною мірою «про недовіру до України», хоча вона й довела за ці місяці, що є абсолютно надійним партнером.

Читайте також: Пісторіус - про ракети Taurus для України: ФРН дуже ретельно зважує кожне постачання зброї

Водночас Штрак-Циммерманн зауважила, що «міжнародне право дозволяє вражати російські позиції, з яких запускають ракети по Україні, на російській території».

«Ми в Європі маємо робити набагато більше», - підсумувала депутат.

Агнес Штрак-Циммерманн, член ліберальної партії, від самого початку війни виступає за прискорення передачі Україні озброєнь. Нещодавно вона разом з двома колегами по Бундестагу від різних партій підписали відкритого листа на адресу канцлера з вимогою схвалити рішення щодо Taurus якнайшвидше.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що повністю усвідомлює потребу України в далекобійних ракетах, але питання їх передачі не є простим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-