Партнери вже виділили Україні оборонної допомоги на понад $76 мільярдів - Остін

Партнери вже виділили Україні оборонної допомоги на понад $76 мільярдів - Остін

Укрінформ
Міжнародні партнери до цього часу виділили Україні прямої оборонної допомоги на понад 76 млрд доларів.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» у Німеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом разом США з партнерами України по всьому світу виділили їй прямої безпекової підтримки на понад 76 млрд доларів», - сказав Остін.

Він зазначив, що Україна отримує те, чого потребує – як для нинішнього наступу, так і для зміцнення армії, яка буде в змозі відбити наступні агресії.

Зокрема, США із останньої зустрічі у форматі «Рамштайн» схвалили пакети допомоги ще на понад 2 млрд доларів, у які увійшли вкрай необхідні системи ППО, амуніція, техніка для розмінування.

За словами глави Міноборони США, танки Abrams будуть в Україні вже «незабаром».

Член американського уряду також додав, що США разом з партнерами уважно слідкуватимуть, щоби забезпечити ефективне використання всієї наданої допомоги.

Остін закликав учасників “Рамштайну” продовжувати акцентувати зусилля на засобах ППО, які рятують життя українців та зберігають інфраструктуру, а також збільшити постачання боєприпасів, які особливо потрібні під час наступу.

Читайте також: Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги Україні на €400 мільйонів

Глава Пентагону висловив окрему подяку Данії, Естонії, ФРН, Люксембургу, Нідерландам і Польщі, які відіграють провідну роль у «коаліціях», які сформувалися у питанні постачання окремих видів озброєнь і послуг, як-от танки Leopard, підготовка пілотів для винищувачів F-16 та інформаційні технології.

Остін оголосив, що США долучаться до підготовки українських пілотів на авіабазах США.

Він зазначив, що підтримка партнерів не є короткостроковою «кампанією», а розрахована на зміцнення ЗСУ на довгу перспективу, на забезпечення безпеки в Європі та за її межами.

Читайте також: США й партнери розглядають усі запити України про військову допомогу - Блінкен

Як повідомлялося, 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України розпочалося на базі ВПС США «Рамштайн» у німецькій землі Райнланд-Пфальц.

Загалом учасниками формату «Рамштайн» є близько 50 країн. Вперше у зустрічі в форматі “Рамштайн” бере участь новий міністр оборони України Рустем Умєров.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-