Норвезький генерал викрив брехню Путіна про «загрозу НАТО»

Норвезький генерал викрив брехню Путіна про «загрозу НАТО»

Укрінформ
Керівник оборони Норвегії генерал Ерік Кристофферсен на простому прикладі довів - Путін почав агресію проти України, знаючи, що НАТО жодним чином не загрожує Росії.

Таку заяву норвезький воєначальник зробив в Осло під час пресконференції за підсумками роботи щорічної конференції НАТО на рівні керівників оборони (начальників штабів), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Норвегія і Росія не були у війні принаймні останню тисячу років. Ми єдина сусідня країна, яка не мала в історії війну з Росією. Президент Путін дуже добре знає, що НАТО не є загрозою для Росії. Він заявляє про це, але він знає, що Норвегія не є загрозою для Росії, як не є загрозою Фінляндія, Швеція або Польща – ніхто з них не загрожує Росії. Якби він дійсно вірив у те, що ми загрожуємо Росії, він би не перевів усі свої війська в Україну, щоб воювати там. На норвезькому кордоні їх залишилося не більше 20% або навіть менше, у порівнянні з тим, скільки їх було до 24 лютого 2022 року», - розповів Кристофферсен

Він зауважив, що НАТО зберігає мир і стабільність для всіх союзників уже протягом багатьох десятиліть. Путін розпочав війну проти сусідньої країни та окупував частину її території, а отже, НАТО має продовжувати підтримувати Україну. Адже якщо Путін досягне успіху, це означатиме, що Росія свавільно змінила правила, які підтримували мир та безпеку в Європі після завершення Другої Світової війни.

Читайте також: Воля та мужність українців вражають союзників по НАТО – норвезький генерал

Генерал нагадав, що рішення Норвегії перейти від постачання Україні нелетального обладнання до протитанкових комплексів і систем протиповітряної оборони було прийнято лише за кілька тижнів після початку російської агресії. І це мало підтримку всіх політичних партій країни. Тож першим пріоритетом для Норвегії залишається підтримка України, скільки б часу це не забрало, і паралельно – зусилля задля поповнення власних армійських запасів.

Своєю чергою керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер наголосив: Росія знає, що НАТО не є для неї загрозою, і не має наміру атакувати її. «В іншому разі вони б інакше реагували на приєднання Фінляндії . Вони багато говорили, але жодним чином не реагували у фізичному вимірі. Це стосується й України – вона також не становила жодної загрози для Росії», - наголосив нідерландський адмірал.

За його словами, причина, з якої Росія атакувала Україну – це острах перед поширенням демократії, свободи та верховенство права.

Читайте також: Україна змінила характер сучасної війни та рухається до перемоги - адмірал Роб Бауер

«Україна чітко демонструє намір ухвалювати власні рішення щодо власного майбутнього, тому що демократія - в самому серці та у думках українців. І саме у цьому є небезпека для путінського режиму. Тому що тоді люди в Росії можуть розпочати думати таким же чином», - додав Бауер.

Як повідомлялося, в Осло в суботу відбулася щорічна конференція на рівні керівників оборони (начальників штабів), яка розглянула подальший розвиток оборонних спроможностей НАТО на виконання рішень Вільнюського саміту. Зокрема, це стосується імплементації національних планів оборони країн-членів та координації в рамках загального планування в системі стримування й оборони НАТО.

Фото: forsvaret.no

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-