Воля та мужність українців вражають союзників по НАТО - норвезький генерал

Воля та мужність українців вражають союзників по НАТО - норвезький генерал

Укрінформ
Мужність і стійкість українців у боротьбі проти російського агресора вражають союзників по НАТО.

Про це заявив командувач Збройних сил Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен на відкритті в Осло щорічної конференції НАТО на рівні керівників оборони (начальників штабів), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми проводимо зустріч під час війни. Наші українські друзі воюють за свою рідну землю, за свободу, демократію та мир – за ті цінності, що є ми всі поділяємо та ставимо дуже високо», - сказав норвезький генерал. 

Він нагадав, що в Норвегії слова «ніколи знову» щороку звучать 9 квітня - саме в цей день 1940 року гітлерівська армія напала на країну. З тих подій норвежці винесли принаймні два важливі уроки. Перший - що мир, свободу та демократію не слід сприймати як даність. А другий - що для захисту і збереження миру потрібні надійні друзі й союзники.

«Наш сусід Росія і президент Путін хотіли випробувати спроможності Альянсу. Нападом на Україну і водночас атакою на міжнародний порядок, заснований на правилах, вони досягли протилежного. Опір українців, їхня воля та стійкість вразили всіх нас. У Норвегії ми надаємо великого значення прагненню народу захищати себе. Це те, що ми бачимо, те, що українці роблять просто зараз. Ми стоїмо поряд із нашими українськими друзями», - заявив Крістофферсен.

Читайте також: Україна змінила характер сучасної війни та рухається до перемоги – адмірал Роб Бауер

Він також відзначив важливу роль голови Військового комітету НАТО адмірала Роба Бавера у пошуку найбільш ефективних шляхів для відповіді на російську агресію проти України та розвитку військових спроможностей Альянсу. 

Як повідомлялося, на щорічній конференції на рівні керівників оборони (начальників штабів) розглядається розвиток оборонних спроможностей НАТО на виконання рішень Вільнюського саміту Альянсу. Зокрема, це стосується імплементації національних планів оборони країн-членів та їх координації в межах загального планування у системі стримування й оборони НАТО.

Фото: Flickr / NATO North Atlantic Treaty Organization

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-