Канада розширила санкції проти Ірану через порушення прав людини

Канада розширила санкції проти Ірану через порушення прав людини

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти шести високопоставлених іранців, відповідальних за масові порушення прав людини.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

“Нові санкції поширюються на шістьох осіб, залучених до дій, що є брутальним й систематичним порушенням прав людини, зокрема на секретаря й трьох старших членів Верховної ради Ірану з питань культурної революції, яка була головним архітектором репресивної політики режиму щодо обов’язкового носіння хіджабу. До пакету було включено також високопоставленого командувача Корпусу вартових ісламської революції в Курдській провінції, й найбільш високопоставленого посадовця парламенту Ірану з питань національної безпеки та іноземних справ”, - зазначили у МЗС.

Читайте також: В Ірані заарештували щонайменше 18 активістів напередодні річниці смерті Аміні

У відомстві нагадали, що це вже 14-ий санкційний пакет, запроваджений Канадою проти іранського режиму з жовтня 2022 року, й загальна кількість підсанкційних осіб сягнула 135.

“Ці кроки, вжиті у погодженні із ЄС, Великою Британією та США, демонструють непохитну готовність Канади реагувати на подальшу агресію іранського режиму проти власних громадян”, - наголосили у міністерстві.

Читайте також: США запровадили санкції проти Ірану через придушення протестів

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

“Поки режим покращує свої методи стеження й утисків власних громадян, особливо жінок та дівчат, Канада продовжуватиме підтримувати іранський народ та закликатиме іранський режим припинити усі форми переслідувань та насильства проти громадян”, - запевнили у МЗС.

Читайте також: Канада відмовила у візі колишньому іранському міністру

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2022 року в Ірані 22-річна Махса Аміні була затримана поліцією моралі за обвинуваченням у неправильному носінні хіджаба. З поліцейської дільниці дівчину відвезли до лікарні, де вона за кілька днів померла. Протестувальники вважають, що причиною смерті стало побиття силовиками.

Незабаром в Ірані розпочалися вуличні протести, які жорстоко придушувалися. За даними правозахисників, за час масових акцій понад 600 демонстрантів було вбито, близько 20 тисяч людей ув’язнили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-