Депутати Бундестагу написали листа Шольцу та Пісторіусу - вимагають надати Taurus Україні

Депутати Бундестагу написали листа Шольцу та Пісторіусу - вимагають надати Taurus Україні

Укрінформ
Депутати Бундестагу від трьох партій правлячої коаліції – «лібералка» Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, «зелений» Антон Гофрайтер і «есдек» Андреас Шварц – написали листа канцлеру Олафу Шольцу та міністру оборони Борису Пісторіусу із закликом до підтримки України.

Лист оприлюднив, зокрема, журнал Spiegel, передає Укрінформ.

У переддень чергового засідання Контактної групи по Україні в Рамштайні 19 вересня політики висловили думку, що Німеччина повинна виконувати подальші зобов'язання. 

«Зокрема, Україні потрібні системи крилатих ракет Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, щоб саме послабити російське військове матеріально-технічне забезпечення», – йдеться у листі. Як зазначається, представники українського уряду під час особистих розмов запевнили авторів листа в тому, що ця система озброєння буде використовуватися лише на території України. 

«Ми не бачимо причин сумніватися в цьому зобов’язанні», – зауважують депутати.

Німеччина, на їх переконання, також повинна продовжувати постачати засоби протиповітряної оборони, боєприпаси, госпітальні матеріали та захищені транспортні засоби, особливо бойові танки та бронетранспортери. Водночас, йдеться у листі, особливого значення набуває забезпечення витривалості українських військ.

Читайте також: Пісторіус вважає системи ППО для України важливішими, ніж ракети Taurus

«Це вимагає, зокрема, запасних частин для систем, які вже були поставлені, і підтримки в ремонті цих систем», - зазначається у листі. 

Підтримка з боку німецької промисловості також має бути скоординована та вдосконалена, пишуть депутати, які бачать успіхи українського контрнаступу.

Український уряд з травня закликає федеральний уряд Німеччини надати крилаті ракети Taurus радіусом дії 500 км і таким чином підтримати наступ. Поки що федеральний уряд під керівництвом Олафа Шольца дуже стримано ставився до цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-