Marder, боєприпаси та дронові системи: Німеччина надає Україні новий оборонний пакет

Marder, боєприпаси та дронові системи: Німеччина надає Україні новий оборонний пакет

Укрінформ
Німеччина передала Україні черговий великий пакет військової допомоги, зокрема БМП Marder, танки для розмінування, артилерійські боєприпаси.

Список наданого оновлено на сайті Федерального уряду, передає Укрінформ.

У ньому 20 БМП Marder з боєприпасами (раніше ФРН уже передала 40 таких машин); 2 танки для розмінування WISENT 1 (загалом ЗСУ мають їх тепер 8); великовантажний напівпричіп 8x8 HX81 та 4 напівпричепів (раніше було передано відповідно 50 і 41 одиниці); 9 автотранспортних засобів (вантажівки, мікроавтобуси, позашляховики) (загальна кількість від початку поставок сягнула 297); 5 вантажівок 8х8 з системою змінного завантаження (раніше було надано 35) і ще 3 автомобілі швидкої допомоги (на додаток до 44, які вже використовуються).

Читайте також: Діаспора передала Силам ТрО нову партію бронетранспортерів

Також доставлено 3 тисячі артилерійських боєприпасів калібру 155 мм і півтора мільйона патронів до пістолета, матеріали для знешкодження вибухових боєприпасів.

Окрім того, передано систему відеоспостереження Satcom, 20 дронів-розвідників RQ-35 HEIDRUN, 2 мобільні антенні системи та 10 датчиків дронів. Все – від промисловості.

Напередодні канцлер ФРН Олаф Шольц повторив, що Німеччина підтримуватиме боротьбу українського народу проти агресора до тих пір, поки це буде потрібно, в тому числі військовими матеріалами.

Читайте також: Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну ще 40 бойових машин піхоти Marder.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-