На кінофестивалі у Торонто показали фільм про українських біженців

На кінофестивалі у Торонто показали фільм про українських біженців

Укрінформ
На Міжнародному кінофестивалі в Торонто відбулася північноамериканська прем’єра документального фільму «Звідки куди» польського режисера Мачека Хамели про українських біженців.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Звідки куди» - це хроніка шести місяців подорожей Хамели, який після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну залишив свій дім у Варшаві, купив фургон і поїхав в Україну допомагати евакуювати людей у безпечне місце.

«Я хотів би, щоб люди прийшли і подивилися цей фільм не лише тому, що він про війну в Україні. Він про стан душі, коли ти усвідомлюєш, що стаєш біженцем. Це може статися з кожним», - сказав режисер.

Документальна стрічка «Звідки куди» є копродукцією Польщі, Франції та України. До виробництва фільму долучилась українська кінокомпанія 435 FILMS.

Читайте також: Під час Тижня українського кіно у Словаччині показали сім українських фільмів

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну польський режисер Мачек Хамела став волонтером. Він возив українців спочатку від кордону із Польщею, а коли дізнався, що в Україні не вистачає водіїв, то на власному автомобілі почав вивозити людей із зони бойових дій. Він створив мережу волонтерів, які організовували евакуацію цивільних.

Як повідомляв Укрінформ, у межах кіноринку Міжнародного кінофестивалю в Торонто відбувся захід, присвячений презентації робочих матеріалів фільму "Буча".

Фото: Affinity Cine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-