У Нацгвардії США кажуть, що українські пілоти можуть опанувати F-16 за три місяці

У Нацгвардії США кажуть, що українські пілоти можуть опанувати F-16 за три місяці

Укрінформ
Досвідчені українські пілоти можуть розпочати польоти на західних винищувачах F-16 вже за три місяці.

Про це заявив очільник Повітряних сил Національної гвардії США Майкл Ло повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

“Українські пілоти мають до жовтня прибути на базу Повітряних сил Національної гвардії США “Морріс“ у Туксоні, штат Аризона. Зараз перевіряють їхні знання англійської мови. Залежно від цього, а також від досвіду польотів, вони можуть завершити навчання в США протягом трьох місяців”, - йдеться у повідомленні.

За словами Ло, ця оцінка ґрунтується на попередньому досвіді навчання українських пілотів на літаках F-15C, що відбулося раніше у Каліфорнії. “Це дозволило Повітряним силам Нацгвардії дійти висновку, що українські пілоти вже використовують більше західних підходів до польотів, і на вдосконалення їхніх навичок не знадобиться багато часу”, - пояснює АР.

Читайте також: Україна може почати застосовувати F-16 уже навесні — Резніков

При цьому уточнюється, що пілотам без попереднього бойового досвіду на опанування винищувачів F-16 знадобиться дев’ять місяців.

“Утім, після завершення навчання у США українцям необхідно буде повернутися до Європи для додаткового навчання. Союзники по НАТО також показують українцям, як обслуговувати літак, і ці курси мають бути завершені до того, як винищувачі почнуть здійснювати бойові вильоти”, - вказується в публікації.

Читайте також: Франція тренуватиме українських пілотів та може долучитись до захисту Одещини

Показово, що американським інструкторам доведеться відмовитися від деяких інших домовленостей стосовно навчань пілотів, аби якомога швидше передати необхідні знання українцям. “Це - національний пріоритет”, - наголосив Ло.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський і Джо Байден у телефонній розмові говорили про початок навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-