Керівник Агенції оборонних закупівель розповів, яких працівників шукає його команда

Керівник Агенції оборонних закупівель розповів, яких працівників шукає його команда

Укрінформ
Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони розпочала процеси рекрутингу та вибудовуватиме зрозумілі транспарентні відносини з усіма стейкхолдерами.

Про це її керівник Арсен Жумаділов розповів Українському Радіо, передає Укрінформ.

"Усі закупівельні процеси є схожими, якщо вони чітко виконуються "від А до Я". Чи це закупівля на один мільйон, на сто мільйонів, чи на десять мільярдів. Має бути проведено аналіз ринку, пропрацьовано вимоги до постачальника і до товару, має бути чіткий прозорий тендер, зрозумілий для всіх учасників, у системі Prozorro. Мають бути вибудувані адекватні відносини у сенсі виконання контракту, аби постачальник точно розумів, які від нього очікування. Не так важлива сума, як ширина та специфіка номенклатури закупівель", - зазначив Жумаділов.

За його словами, усе те, що закладатиметься у тендерну документацію стосовно законтрактованих контрагентів, буде видно в системі Prozorro.

"Ми точно вибудовуватимемо зрозумілі транспарентні відносини з усіма стейкхолдерами, в тому числі з інституціями громадянського суспільства та ЗМІ, щоб вони розуміли, що ми робимо, навіщо і чому саме так. Вони це бачитимуть на Prozorro. Адже просто бачити інформацію чи розуміти її — це "дві великі різниці". І ми щоразу будемо переконуватися у тому, що люди точно розуміють наші дії", - зазначив він.

Читайте також: Резніков призначив Арсена Жумаділова керівником агентства з ресурсного забезпеченням ЗСУ

Керівник відомства повідомив, що команда розпочала процеси рекрутингу і "дуже відкрита" у тому, кого шукає для роботи в агенції: "Це ті люди, для яких спільними є цінності служіння, відкритості, патріотизму і всього, що ми вкладаємо у поняття нульової толерантності до корупції. Ми будемо розбудовувати команду, в якій кожен член і членкиня розділяють ці принципи та підходи… Повинна сформуватися інституція, яка встановила певні правила гри, зрозумілі для всіх, і ці правила виконуються безвідносно до персоналій, які стоять на чолі цієї організації".

За словами Жумаділова, в Агенції оборонних закупівель буде орган управління — наглядова рада, яка утворюватиметься з числа незалежних членів та представників держави. Вона має виконати три головні функції. По-перше, затвердити стратегію розвитку підприємства, фінансовий план, підтвердити, що запропоноване бачення менеджменту є якісним і його можна впроваджувати.

Друга функція — проконтролювати виконання стратегії. Якщо вона не виконується, то можуть поставити питання про звільнення керівника.

Зрештою, третя функція - стратегічного консультанта. Тобто, до складу наглядової ради мають входити люди, які є фахівцями високого рівня у своїй галузі, аби залучати найкраще бачення і допомогти менеджменту у виконанні тих чи інших завдань, наголосив керівник Агенції оборонних закупівель.

Читайте також: Жумаділов про реформу закупівель у сфері оборони: Конкуренція творить дива

"Саме наглядова рада забезпечує сталість. Тому що у нас в середньому раз на два з половиною роки змінюються міністри в усіх відомствах, відповідно — на певному відрізку часу міністр може не зорієнтуватись у тому, чим саме займається підприємство, і може мати приватні інтереси, які він захоче зреалізувати через це державне підприємство. Тобто є ризики, які можуть матеріалізуватися, і саме наглядова рада слугуватиме тим буфером, що унеможливить вплив цих ризиків на діяльність організації", - переконаний Жумаділов.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у травні ухвалив постанову, за якою закупівлі озброєння та військової техніки для Збройних сил України здійснюватиме Агенція оборонних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-