Захід має дати Україні більше зброї – ексдиректор ЦРУ

Захід має дати Україні більше зброї – ексдиректор ЦРУ

Укрінформ
Західні країни, зокрема США, мають надавати Україні більше підтримки у вигляді військової техніки та озброєння, щоб ЗСУ були якомога краще підготовлені під час наступу.

Про це сказав член Ради безпеки Київського безпекового форуму, командувач Центрального командування США у 2008-10 роках, директор ЦРУ у 2011-12 роках генерал Девід Петреус під час спеціальної події КБФ, передає Укрінформ. 

Генерал відзначив лідерство США у питанні надання військової підтримки Україні: «Треба віддати належне не тільки Білому дому, але і Конгресу, і всьому американського народу, оскільки вони надали безпрецедентну підтримку за весь період після Другої світової війни».

Водночас, на думку генерала, деякі рішення, зокрема щодо надання Україні певних видів озброєння, мали б прийматися швидше.

Читайте також: Ексдиректор ЦРУ Петреус очікує на ланцюгову реакцію від прогресу ЗСУ

«Я дуже хотів би, щоб були прийняті на користь України деякі рішення, які могли б відіграти ефект каталізатора. Зокрема, хотілося б мати рішення щодо танків Абрамс принаймні на 6 місяців раніше. Так само треба швидше приймати рішення щодо F-16. Ми вже пройшли певний етап, коли були певні занепокоєння, тепер треба зробити все, що в межах можливого», – додав він.

Ексдиректор ЦРУ висловив сподівання, що підтримка України Заходом буде зростати.

«Маємо зробити все можливе, щоб Україна була якомога краще підготовлена і на наступний період наступу», – сказав Петреус.

Читайте також: Україна має зосередитися не лише на полі бою, а й на реформах – ексдиректор ЦРУ

Київський безпековий форум, заснований фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», – це платформа для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, сенатор США Ліндсі Грем вважає, що Вашингтон має прискорити темпи надання і посилити військову допомогу Києву, включно з наданням далекобійних ракет, касетних боєприпасів і винищувачів F-16.

Фото: ksf.openukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-