Ураження цілей на територій РФ на відстані в 1500 кілометрів не є проблемою – Данілов

Ураження цілей на територій РФ на відстані в 1500 кілометрів не є проблемою – Данілов

Укрінформ
Україна ще з 2020 року працює над двома стратегічними напрямками – власною ракетною програмою та використанням безпілотників. Тож ураження цілей на територій країни-агресорки, які віддалені від України навіть на відстань в 1500 км, не є більше проблемою.

Про це в ефірі Українського Радіо заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

Разом з тим він зауважив, що українська армія атакує лише військові об’єкти РФ, а підриви нафтопереробних заводів або інших об’єктів – це справа рук російських партизанів, яких Україна не контролює.

"Громадянство зброї, яку застосовують по території Російської Федерації, українське. Є два напрямки, які відпрацьовуються вже певний період часу, – це ракетна програма, яка була затверджена ще в 2020 році, зі створення наших власних українських ракет, і використання безпілотних літальних апаратів, які дуже потужно сьогодні розгортаються в нашій країні із залучення великої кількості приватних компаній. Все це буде приносити свої результати з урахування того, що ми не атакуємо цивільні об’єкти Російської Федерації – школи, дитячі садочки – як це робить країна-терорист. Ми атакуємо або заводи, або військові виробництва – компоненти, яка вбиває наших дітей. Ми маємо покласти цьому край", – зазначив Данілов.

Читайте також: Війна має бути перенесена на територію Росії - Буданов

Що стосується відстані, на якій українські війська можуть вражати об’єкти, то, за словами секретаря РНБО, й 700, й 1000–1500 км вже не будуть проблемою: "Для цього працювала дуже велика кількість фахових людей і все це відбувається для того, щоб ми могли захистити свою країну.

Законні цілі в цій війні визначає військове керівництво. Проте якщо якісь партизани, які знаходяться в російських лісах і вони незадоволені режимом, який встановлений на території Росії сучасним Гітлером на прізвище Путін, то вони мають право застосовувати зі своєї території відповідні засоби ураження. Що будуть вражати – нафтопереробні заводи чи інші речі – ми не можемо контролювати. Це окремий напрямок роботи на території РФ громадянами Росії".

Читайте також: Удар по авіабазі у Пскові був завданий з території РФ ― Буданов

Як повідомляв Укрінформ, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» знищення 4 літаків Іл-76, заявив, що удари по російських аеропортах змушують Росію розосереджувати свою авіацію, зокрема тримати свої стратегічні літаки аж на Далекому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-