Удари по російських аеропортах змушують Росію роззосереджувати свою авіацію – Ігнат

Удари по російських аеропортах змушують Росію роззосереджувати свою авіацію – Ігнат

Укрінформ
Удари по російських аеропортах змушують Росію роззосереджувати свою авіацію, зокрема тримати свої стратегічні літаки аж на Далекому Сході.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи знищення 4 літаків Іл-76.

«Якщо говорити в загальному, що відбувається на аеродоромах Росії, а це і Енгельс, і Рязань, тепер Псков, то, звісно, Росія не може уже себе відчувати у безпеці навіть на далеких підступах, їм доводиться роззосереджувати свою авіацію аж на Далекий Схід. Цього разу знищені у Пскові Іл-26, якими перевозять вантажі, озброєння, особовий склад», - сказав Ігнат.

Читайте також: За годину в повітрі російська ракета може змінити курс до десяти разів — експерт

Він зауважив, що, на жаль, в Росії таких літаків ще багато, і вони серед іншого перевозять і «Шахеди» з Тегерана в Москву. «Чотири з них росіяни уже точно не будуть використовувати», - зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Як повідомлялося, у ніч на 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Екскерівник Головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері заявив, що вважає цей удар України по аеродрому Пскова найуспішнішим за весь час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-