Буданов: Серед тих, хто керує РФ, одиниці підтримують війну в Україні

Буданов: Серед тих, хто керує РФ, одиниці підтримують війну в Україні

Укрінформ
Серед тих осіб, хто реально у РФ ухвалює рішення, лише одиниці виступають за війну в Україні.

Про це в інтерв’ю ТСН заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає кореспондент Укрінформу.

«Серед тих, хто там реально приймає рішення, тих, хто виступає за війну у прямому сенсі, лишилися одиниці. Усі розуміють, що це – крах, і чим швидше це закінчити, тим краще», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи після тих історій, які відбулися довкола ПВК «Вагнер» і її керівника Євгена Пригожина, стає міцнішою влада у РФ, чи ні, Буданов зазначив, що все, починаючи від червневого заколоту, і продовжуючи подіями після нього, вочевидь не йдуть у «плюс» керівництву РФ.

Читайте також: Підрозділ ГУР «Шаман» не спрямований на ліквідацію російських генералів – Буданов

За його словами, позиції президента РФ Володимира Путіна не посилило і те, що у РФ прибрали з посад генералів на кшталт Сергія Суровікіна та ін.

«Те, що їх усувають або на прикладі Теплінського – намагаються усунути через кабінетні війни, це точно не в плюс РФ. Скажімо прямо: для нас це добре. Те, що командувач, який сказав правду про реальний стан ЗС РФ на війні, поїхав керувати угрупованням військ у Сирії, що ж… Можна тільки аплодувати. Для нас це – чудово», - заявив керівник ГУР.

Читайте також: Китай не хоче відкритого військового програшу Росії у війні - керівник ГУР

Відповідаючи на питання, чи тримає хтось зв’язаними його руки у тому контексті, що не можна прибрати Путіна, Буданов сказав, що не якась людина тримає його руки зв’язаними – це робить мозок.

«Треба думати над усіма кроками. Що нам вигідніше – вбити його чи дозволити йому до кінця добити РФ? І що буде, якщо спроба виявиться невдалою, і які наслідки це за собою покличе. За сукупністю цих факторів відбувається те, що ви зараз бачите», - сказав Буданов.

На запитання, чи зможуть українці бути впевнені, що після війни не стане саме Путіна, а не якогось його двійника, очільник воєнної розвідки висловив думку, що це вже проблема росіян - розбиратися, за яких дурнів їх тримають.

Читайте також: Зеленський: Слово Путіна нічого не варте, йому не можна довіряти

«І яка, у принципі, буде різниця, якщо умовний лідер РФ стане іншим? Так, жага до справедливості, я розумію всіх. Але що нам (найбільше – ред.) зараз потрібно? Нам потрібна перемога», - сказав Буданов.

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що чистки у російському генералітеті продовжуватимуться.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-