СБУ не коментує новини про атаку картонними дронами на аеродром Курська

СБУ не коментує новини про атаку картонними дронами на аеродром Курська

Укрінформ
Речник СБУ Артем Дехтяренко утримався від коментарів щодо причетності Служби безпеки України до атаки на аеродром у російському Курську в ніч на 27 серпня картонними дронами.

Про це він сказав у телемарафоні "Єдині новини", відповідаючи на запитання, чи причетна СБУ до атаки на аэродром в Курську.

"Можу сказати, що з початку повномасштабного вторгнення СБУ провела сотні таємних спецоперацій. При чому це робиться як на лінії зіткнення, так і в тилу ворога. При чому більшість цих реалізацій - найвищого рівня складності. Але зараз говорити чи підтверджувати якісь випадки бавовни я не можу", - сказав речник.

Стосовно співпраці СБУ з іншими учасниками Сил безпеки та оборони, Дехтяренко зауважив, що "вона відбувається нон-стоп, у тому числі і під час спецоперацій".

Читайте також: Цьогоріч безпілотники атакували Росію та Крим понад 190 разів – The Guardian

Відповідаючи на запитання скільки коштує росіянам приліт чи приплив одного українського дрона на територію РФ, Дехтяренко зауважив, що не може розкривати специфіку роботи. "Можу лише сказати, що ми робимо усе, аби ворогу це далося дорожче, ніж нам", - додав він.

Відео, яке з’явилося в мережі 31 серпня, демонструє кадри тестування картонних дронів. ЗМІ повідомляли, що це ніби нова розробка СБУ і такі дрони є невидимими для ворожих радарів. Нібито саме за допомогою цих картонних дронів у ніч на 27 серпня атакували аеродром у російському Курську.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 27 серпня у Курську пролунали гучні вибухи. Жителі Курська повідомили про гучні вибухи над містом.

За даними спецслужби, дрони-камікадзе "відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29. Також серед уражених цілей - радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-