Опубліковані cупутникові знімки після атаки українських безпілотників на псковський аеродром

Опубліковані cупутникові знімки після атаки українських безпілотників на псковський аеродром

Фото
Укрінформ
Опубліковані перші супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром біля Пскова.

Про це повідомляють "Схеми" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На знімках Planet Labs видно, що пошкодили щонайменше 2 літаки типу Іл-76 в ніч з 29 на 30 серпня. Після аналізу супутникових знімків, пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський, до якого журналісти «Схем» звернулисz по коментар.

«На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, швидшескоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці», - пояснив Храпчинський.

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Читайте також: Ексголова фінської розвідки вважає удар по аеродрому у Пскові найуспішнішим за час війни

Цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ. Вона ж ― «псковська дивізія», одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що внаслідок нічної атаки безпілотників на Псков було знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-