Терміни створення навчального центру літаків F-16 у Румунії наразі невідомі - Ігнат

Терміни створення навчального центру літаків F-16 у Румунії наразі невідомі - Ігнат

Укрінформ
На сьогодні невідомо, коли буде створений та запрацює навчальний центр літаків F-16 у Румунії, де зможуть проходити навчання українські пілоти.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Щодо конкретно центру в Румунії, тут терміни мені невідомі. Я не думаю, що це буде швидко, це близько до України, це зручно, безумовно, але не знаю стосовно термінів, коли вони зможуть облаштувати центр для підготовки... Нам треба перенавчати усіх пілотів. Нам треба і центри, і тренажери, і інструктори. Тому що один інструктор теж не може взяти велику кількість пілотів і одночасно їх перенавчати», - зазначив Ігнат.

За його словами, вже Велика Британія навчає вчорашніх випускників Харківського університету Повітряних сил – це пілоти, авіаційні фахівці.

«Але де, як не в США найкраще можна зробити перенавчання пілотів? Тому все ж таки треба більше розраховувати на ті центри, які вже функціонують, які дієві і які допоможуть швидко впоратись з цим завданням, яке стоїть перед нами. Бо допоки ми не навчимо певну кількість хоча б льотного складу, літаки не будуть в Україні», - підкреслив речник.

Читайте також: ЄС до кінця року може підготувати 40 тисяч українських військових – Боррель

Він додав, що терміни підготовки українських пілотів усі називають різні.

Як повідомлялось, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що в Румунії буде створено навчальний центр літаків F-16 для ЄС, винищувачі нададуть Нідерланди. Навчальний центр у Румунії спочатку використовуватимуть для курсів підвищення кваліфікації для інструкторів F-16, далі – навчання українських пілотів та союзників по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-