США оголосили новий пакет допомоги Україні на $250 мільйонів

США оголосили новий пакет допомоги Україні на $250 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати Америки у вівторок оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги вартістю $250 мільйонів. До нього увійшли ракети для систем ППО, артилерійські боєприпаси, обладнання для розмінування та інше.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми оголошуємо про черговий пакет військової допомоги Україні, яка захищає свою територію і свій народ. Пакет містить важливі засоби, які допоможуть Україні на полі бою», – зазначив Блінкен.

Читайте також: Південна Корея збільшить допомогу Україні до майже $400 мільйонів

Зокрема, США надають ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські боєприпаси калібрів 155 мм та 105 мм, обладнання для розмінування, Javelin та інші протитанкові системи й ракети, понад 3 млн набоїв для стрілецької зброї.

Пакет також включає автомобілі швидкої допомоги, підривні боєприпаси для знешкодження перешкод, запасні частини, послуги, навчання і транспортування.

Його загальна вартість становить 250 млн дол.

Читайте також: Прем’єр Фінляндії розкрив вміст нового пакета допомоги Україні

У Держдепі нагадали, що Росія продовжує вести жорстоку загарбницьку війну, внаслідок якої загинуло багато мирних жителів України, мільйони людей стали вимушеними переселенцями. Атаки на українські порти та зернову інфраструктуру спричинили нестабільність цін на продовольчому й зерновому ринках, посилили голод та вплинули на глобальну продовольчу безпеку.

Блінкен підкреслив: Росія розпочала цю війну і може закінчити її в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши жорстокі атаки. Доки вона цього не зробить, Сполучені Штати, союзники і партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-