У Кремлі затвердили нові наративи пропаганди для дискредитації України - ГУР

У Кремлі затвердили нові наративи пропаганди для дискредитації України - ГУР

Укрінформ
В адміністрації російського президента Володимира Путіна затвердили конкретні наративи пропаганди, які мають дискредитувати Україну та вплинути на партнерів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В адміністрації Путіна 25 серпня відбулась нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському і світовому медіапросторах.

У заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації Путіна Сергій Кірієнко, кремлівські технологи й представники медіаресурсів, залучені до проведення операцій в інформаційній сфері.

Визначено, що найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні тем масової мобілізації, контрнаступу українських Сил оборони, начебто зневіри українських партнерів у можливості перемоги та тотальної корупції.

Читайте також: Книга фейків: Лубінець розповів про черговий пропагандистський вкид росіян

Зокрема вони розповідатимуть, що начебто мобілізації підлягатимуть усі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров’я, а також, що мобілізація, начебто, стосуватиметься неповнолітніх.

Щодо партнерів України пропагандисти поширюватимуть міфи про уявні “домовленості” про мир в обмін на території, фейкові політичні угоди, зокрема фабрикування матеріалів про начебто таємну домовленість Київського міського голови Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США щодо підтримки на майбутніх виборах Президента України.

Також росіяни планують розказувати, що український контрнаступ не має успіхів, про начебто збільшення кількості поховань українських воїнів на прикладі кладовищ великих міст, начебто відсутність успіхів на фронті при великих втратах. 

Планується також тиражування теми загибелі місцевих захисників у кожному регіоні України та пошук винних в уявних провалах заради дискредитації українських воєначальників та чиновників.

Росіяни також стерджуватимуть, зазначили у ГУР, що начебто держава не бореться з корупцією – бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться, а корупціонерів не карають.

Паралельно пропагандисти розповсюджуватимуть міфи про життя на захоплених територіях: начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним, “розвиток” інфраструктури, відбудову зруйнованого житла, так звані “вільні вибори” в єдиний день голосування за законами РФ.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя навчальний процес розпочнеться 11 вересня через фейкові вибори

Також росіяни планують просувати фейк, що Україна начебто відмовляється від тимчасово захоплених росіянами територій і здає Куп'янськ. Росіяни вже фабрикують відповідні документи.

У ГУР закликають дотримуватися інформаційної гігієни та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Як повідомляв Укрінформ, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, важливим чинником для розпізнавання інформаційно-психологічної спецоперації є джерело інформації, яка розповсюджується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-