Резніков розповів про зброю, яку випускає Україна і яку ще планує виробляти

Резніков розповів про зброю, яку випускає Україна і яку ще планує виробляти

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що Україна суттєво наростила виробництво вітчизняного озброєння, попереду ще багато планів, і на початку вересня очікуються добрі новини про захід в Україну потужних гравців ринку озброєння.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До кінця цього місяця - на початку вересня будуть добрі новини про захід в Україну величезних гравців ринку озброєння. Буде підписання декількох угод. Крім цього, ми готуємо проведення індустріально-оборонного форуму в Україні спільно з МЗС. Думаю, що це буде орієнтовно кінець вересня - початок жовтня. Планується участь близько 50 потужних гравців ринку озброєння", - зазначив Резніков.

За його словами, Україна має великий прогрес щодо будівництва заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar, питання зараз - у виборі місця спорудження цього заводу.

"Усі документи підписані, ратифікована парламентом угода. Тут питання у виборі місця будівництва. Ми знайшли хороше місце для цього, але це було до вторгнення Росії, але чи є в них (у турецьких виробників - ред.) зараз готовність там будувати. Бо у всіх є схильність до західної України пересуватись з безпекової точки зору. Це місце хороше, яке ми запропонували, але не в західній Україні. Тому рішення залежить уже від головного менеджера Bayraktar", - зауважив міністр.

Він також розповів, що деякі приватні компанії України зараз на етапі підписання угод з німецькими партнерами щодо обслуговування техніки бази Leopard.

Що стосується вітчизняної техніки, то, як нагадав Резніков, у нас уже є своя артилерія калібру 155 мм, яка пройшла випробування, є офіційно підписані документи між Міноборони і виробником.

"Контракт виконується. Перші замовлення уже є, ми одразу передаємо до ЗСУ. І ми плануємо збільшити замовлення на їх виробництво", - розповів він.

За словами міністра, Україна також виробляє майже усі калібри мін.

"Що стосується снарядів, то 155 - буде, 125 - почали випробування. Зі 122-м калібром поки що складнощі", - повідомив він.

Крім цього, зауважив Резніков, Україна має ракетну і протиракетну програми, але наразі питання полягає у тому, як доцільніше використати кошти в цьому напрямку. "Ці програми спроможні зробити своє, але є певні нюанси, потрібно великі гроші, щоб вони змогли вийти в роботу умовно у 2024-2025 роках. Тому у нас зараз дискусія: чи витратити гроші і купити снаряди зараз в іноземців, чи вкласти їх і мати ракети умовно через рік", - пояснив він.

Міністр також розповів, що Україна виробляє досить потужно бронетехніку, питання з виробництва бронетанкової техніки вирішується. Однак наразі не розв'язане питання патронного заводу.

Читайте також: Міноборони показало новий дрон «Великий Бандерик», який уже нищить росіян

Як повідомляв Укрінформ, Президент України розповів, що під час повномасштабної війни Україна налагодила виробництво ракет, дронів та артилерійських засобів натовського зразка. Над цим працюють як держпідприємства, так і приватні виробники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-