Зеленський анонсував 18-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Зеленський анонсував 18-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Укрінформ
Фінляндія найближчими днями ухвалить 18-й пакет оборонної допомоги для України.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив на спільному брифінгу з Премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Під час зустрічі глава Української держави поінформував очільника уряду Фінляндської Республіки про ситуацію на полі бою. Сторони обговорили оборонну і безпекову співпрацю. Зеленський подякував Фінляндії за вже надані 17 пакетів оборонної допомоги. Водночас Президент України заявив: “Сьогодні (23 серпня — ред.) Прем‘єр-міністр поінформував мене про те, що вже найближчими днями буде ухвалено новий 18 пакет оборонної підтримки”.

Зеленський також додав, що в межах зустрічі обговорювалися пріоритетні для України позиції, які будуть відображені в наступних пакетах допомоги. Зеленський висловив упевненість, що Україна і Фінляндія зможуть зробити “дуже корисні речі в оборонній індустрії”.

Читайте також: Росія створює з Фінляндії образ ворога – Нііністьо

У цьому контексті Зеленський нагадав, що Україна готує на осінь перший форум оборонних індустрій. “Він відбудеться в нашій країні. Щоб наші партнери побачили можливості нашої держави. Щоб наше суспільство побачило наші потужності, як ми їх розвиваємо, а також, щоб ми могли залучити додатковий потенціал партнерів. Разом ми дамо значно більше для безпеки світу”, — додав глава Української держави.

Він наголосив, що Україна зацікавлена в налагодженні прямої співпраці між вітчизняними та фінськими профільними підприємствами.

Як повідомлялося, Премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-