Зеленський назвав вміст нового пакету військової допомоги Швеції

Зеленський назвав вміст нового пакету військової допомоги Швеції

Укрінформ
У новому, 13-му, пакеті військової допомоги Швеції - боєприпаси для ППО, бойових машин, запчастини для техніки та техніка для розмінування.

Про це на пресконференції за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми готуємо передачу нового, 13 пакету, про який сказав Прем'єр-міністр, пакет шведської військової допомоги. Я хочу подякувати вам, Ульфе, пане Прем'єр-міністр, за ваше лідерство уряду, за підтримку. І в цьому пакеті те, що важливо, - і боєприпаси, і для ППО, для бойових машин, запасні частини для бронетехніки, обладнання для розмінування. Все те, що додасть міцності Україні на полі бою. Розмінування - важливо те, що збереже життя наших людей", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Українські пілоти розпочали тестові випробування шведських Grippen

Президент України наголосив на важливості того, що Швеція разом з іншими міжнародними партнерами України бере участь у глобальних зусиллях для відновлення повної дії міжнародного права, яке Росія намагається зруйнувати.

Робочий візит Президента України до Королівства Швеція / Фото: Офіс Президента

"Швеція приєдналась до реалізації формули миру, зокрема таких пунктів, як відновлення радіаційної безпеки, відновлення справедливості, відновлення екологічної безпеки. Важливе питання, ще раз підкреслюю, гуманітарне розмінування. І разом ми наближаємо і глобальний саміт миру, формат, в якому світова більшість може проявити своє лідерство у поверненні чесного і тривалого миру", - підкреслив Президент.

Читайте також: Україна працює над тим, щоб Швеція надала винищувачі Gripen - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном під час свого візиту до Швеції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-