В ОК «Південь» оцінили загрозу ворожих атак на День Незалежності

В ОК «Південь» оцінили загрозу ворожих атак на День Незалежності

Укрінформ
Загроза ракетних атак з акваторії Чорного моря залишається високою, особливо напередодні та під час святкування Дня Незалежності України.

Нинішня активність ворожої авіації та перебування ворожих кораблів в бухтах – це непряма ознака підготовки до атак.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Читайте також: Загарбники на лівобережжі Херсонщини підриваються на власних мінах - ОК «Південь»

«Така загроза залишається. Нагадаю, вони навіть з бухти здатні вражати фактично будь-яку точку на території України... А знаючи тяжіння нашого ворога до сакральних дат, цілком імовірно, що якраз в цей період посиляться загрози і можливі масовані атаки, зокрема з використанням надводних і підводних ракетоносіїв, стратегічної і тактичної авіації, ударних безпілотників. Тому ми говоримо про ймовірну таку загрозу, яка нарощуватиметься ближче до важливих дат, зараз їх відсутність (ракетоносіїв - ред.) на службі може свідчити якраз про підготовку. А активність МіГів, яка спостерігається впродовж двох останніх діб, може свідчити про проведення попереднього злагодження повітряних сил, це також непряма ознака підготовки до атак», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Зеленський: Україна перехопила і зберігає ініціативу в цій війні

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Україні понад 10 разів оголошували повітряну тривогу через зліт ворожої авіації та загрозу ракетних ударів. Активність ворожої авіації останнім часом пов’язана зі збільшенням тренувальних польотів ворога.

Станом на ранок в Чорному морі немає ракетоносіїв Чорноморського флоту РФ, корабельне групування ворога розосереджене від південно-східного узбережжя Криму до Новоросійська через побоювання атак з боку Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-