Зеленський: Україна перехопила і зберігає ініціативу в цій війні

Зеленський: Україна перехопила і зберігає ініціативу в цій війні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна перехопила і зберігає ініціативу у війні.

Про це він сказав у виступі перед молоддю з нагоди Міжнародного дня молоді, оприлюдненому в його Телеграмі, передає Укрінформ.

“Ми перехопили і зберігаємо ініціативу в цій війні. Українські кроки мають значення. Наші з вами кроки. Кроки всього народу України, кожного і кожної з вас. І всі хочуть почути відповідь на питання “коли закінчиться війна і як будувати життя, коли війна?” Але коли, якщо про війну - це наскільки: наскільки кожен сміливий. Наскільки кожен результативний, наскільки цілеспрямований, наскільки кожен втомлюється, бо робить щось конкретне, що наближає головне - спільну перемогу. І зараз не час для, напевно, розважних розмов, не час, щоб втрачати час. Я б так сказав. Зараз день молоді в Україні це не 24 години. І це не дата лише в серпні. Це кожен день, бо війна - це час, коли кожен день кожен потрібен. Коли кожен здобуває такий важливий результат разом з усіма заради нашої країни, нашого народу, нашої землі з вами, нашої свободи”, - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський провів нараду з військовими щодо експорту зерна

Він зауважив, що українці щодня проходять складні моменти серед сирени повітряної тривоги, російські обстріли, дуже жорстокі бої на передовій.

“ І втома наших героїв - це абсолютно об’єктивно. Більш ніж 17 місяців повномасштабної війни. Але саме ця втома і буде основою свободи та незалежності України. Втома не лише тих, хто зараз на передовій. Коли ти захищаєш свободу, коли ти допомагаєш захисту, коли ти б’єшся, коли ти змагаєшся, коли ти працюєш, коли ти навчаєшся, і все це заради держави - і це твоя втома. І це твоя чеснота, це твоє досягнення, свідчення, що тебе не здолати. І це найважливіше”, - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що “незламні - це не ті, хто не втомлюється, або нічого зовсім не відчуває”.

Читайте також: Зеленський нагородив 171 військового, 106 з них – посмертно

“Незламні - це ті, хто додає кожен свій день до спільних зусиль заради перемоги. І яким би не був терор, скільки б разів не лунала сирена в Україні, чим би не погрожували нам окупаційні війська, все одно ми додаємо сили Україні. І саме тому цей окупант в обороні, в глухому захисті. І саме тому від України світ щоденно очікує перемог. Нехай маленьких, але так сильно очікує”, - наголосив Президент.

Звертаючись до аудиторії, Зеленський побажав молоді “гідної втоми”.

“Не знаю, чого ви очікували, але зараз я хочу вам усім побажати гідної втоми. Саме ось такої втоми. І це так важливо, і я бажаю вам результатів у житті. Потужних результатів. Бо ваше життя це є життя України, України майбутнього”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський указом № 333/2021 від 28 липня 2021 року установив День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня в Міжнародний день молоді.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-