Викрили подружжя підприємців, які постачали неякісні боєприпаси для ЗСУ

Викрили подружжя підприємців, які постачали неякісні боєприпаси для ЗСУ

Укрінформ
Колишнім керівникам двох приватних підприємств, які виготовили непридатні для використання боєприпаси для Збройних сил України, повідомили про підозру у шахрайстві.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру подружжю - колишнім керівникам двох приватних підприємств у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Підприємцю з Житомирщини оголосили підозру через постачання військовим неякісне вугілля

За даними слідства, одне із комерційних підприємств, яке було субпідрядником у виконанні державного оборонного замовлення на виготовлення артилерійських снарядів, одержало від Міністерства оборони попередню оплату в сумі понад 2,8 млн грн.

За одержані кошти підприємство закупило в іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов.

Це призвело до постачання надалі до Міноборони боєприпасів, які не придатні до використання за призначенням, а партія не допущена до застосування у Збройних силах України.

Читайте також: Неякісна форма для ЗСУ: у Міноборони заперечили свою причетність до закупівлі

Перевіряється можлива причетність окремих службових осіб Міністерства оборони України до вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні правоохоронці викрили підприємця на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України на понад 35 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-