Кулеба відкидає побоювання щодо ескалації у разі передачі Німеччиною ракет Taurus

Кулеба відкидає побоювання щодо ескалації у разі передачі Німеччиною ракет Taurus

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Німеччину надати Україні крилаті ракети Taurus і відкинув побоювання, що це призведе до ескалації.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ. 

"Україні потрібні ракети Taurus, щоб врятувати більше життів солдатів та мирних жителів, прискорити звільнення своїх територій та швидше закінчити війну", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю газеті Bild. 

"Формула проста: чим більша дальність ракет, тим менша тривалість війни", - додав він. 

За словами міністра, за допомогою цих ракет Україна може "дістати до російських окупаційних сил на українській землі далеко за лінією фронту, порушити їх логістику та знищити командні центри та склади боєприпасів".

Побоювання, що Україна може застосувати ракети Taurus проти цілей на території Росії, є "необґрунтованими", запевнив глава МЗС. 

"Ми використовуватимемо ракети тільки в межах наших кордонів, щоб звільнити те, що по праву належить нам відповідно до Статуту ООН та міжнародного права", - сказав Кулеба, нагадавши, що жодне з попередніх рішень Німеччини про постачання Україні нового виду зброї не призводило до ескалації конфлікту. 

"Навпаки: німецьке озброєння вже врятувало чимало українських життів", - сказав міністр.

Читайте також: Ракети Taurus змогли б збільшити обороноздатність України – Ігнат

Як зазначається, уряд Шольца продовжує зазнавати тиску в питанні постачання крилатих ракет Taurus Україні. Проте Міноборони Німеччини наразі виключає, що таке рішення може бути ухвалене найближчим часом.

Сам Шольц напередодні, зустрічаючись із мешканцями Тюрингії, заявив, що робить усе, аби не допустити втягування НАТО у війну між Росією та Україною. Водночас в інтерв’ю ЗМІ Щольц заявив, що Німеччина не планує найближчим часом постачати Україні Taurus.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що Україна може отримати німецькі ракети Taurus разом із американськими ATACMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-