У Британії понад 900 українських морпіхів успішно пройшли навчання

У Британії понад 900 українських морпіхів успішно пройшли навчання

Фото
Укрінформ
Понад 900 українських морських піхотинців завершили курс навчання у Великій Британії, яке спільно проводили Королівська морська піхота та командос (спецпризначенці) під час шестимісячної британської програми за підтримки міжнародних партнерів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду. 

Навчання були анонсовані британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком під час візиту Президента Володимира Зеленського до Великої Британії в лютому. 

Це перший такий тренінг для морських піхотинців, який Велика Британія проводить для України.

Кожна група військових пройшла сувору п’ятитижневу програму, яка розвивала індивідуальні навички, включаючи польові навички, першу допомогу на полі бою, ближній бій, фізичну підготовку та планування підрозділу за реалістичними сценаріями.

Читайте також: Операція «Інтерфлекс»: у Британії пройшли навчання вже 20 000 новобранців ЗСУ

В ході навчань українські десантники відпрацьовували, зокрема, планування та здійснення десантування як удень, так і вночі, а також училися керувати протитанковими ракетними комплексами NLAW, зенітними ракетами Stinger, мінометами та безпілотниками.

Зазначається, що після завершення навчання українські військові повертаються в Україну.

«Велика Британія лідирує у підготовці Збройних Сил України, забезпечуючи найкращі у світі навчання бойовим навичкам на передовій для понад 20 000 новобранців української армії в рамках операції «Інтерфлекс». Ця програма навчання, яку проводять елітні британські спецназівці, допоможе Україні розбудувати власні морські сили та розширити свої можливості діяти в морському середовищі», - заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Читайте також: У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, до проведення багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс» у 2023 році залучені найкращі інструктори та інструкторки Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.

Фото: Ministry of Defence UK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-