Білий дім оголосить у вівторок про військовий пакет для України на $200 мільйонів - Reuters

Білий дім оголосить у вівторок про військовий пакет для України на $200 мільйонів - Reuters

Укрінформ
Сполучені Штати вже 8 серпня можуть оголосити про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму $200 мільйонів, який, зокрема, включатиме ракети для систем Patriot та HIMARS.

Про це пише Reuters із посиланням на американських посадовців, передає Укрінформ. 

«Адміністрація президента Джо Байдена оголосить про надання Україні нових озброєнь на суму $200 мільйонів вже в вівторок», - зазначається в повідомленні.

Очікується, що пакет включатиме обладнання для розмінування, протитанкові системи Javelin, TOW і AT4, гармати та боєприпаси, ракети для комплексів Patriot і HIMARS, а також інше озброєння.

При цьому зазначається, що виділення нового траншу відбувається після того, як у Пентагоні виявили помилки в кошторисі наданої Україні допомоги на суму $6,2 млрд. Тепер ці гроші стали додатковим фондом для підтримки України до моменту, коли Конгрес ухвалить новий масштабний фінансовий пакет.

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на наступний тиждень – Politico

За інформацією представників адміністрації США, влада наразі працює над бюджетним запитом, аби продовжити допомогу Києву.

Як повідомлялося, у травні Пентагон оголосив, що помилково порахував озброєння, відправлені в Україну, за завищеними закупівельними цінами. Облікова помилка пішла на користь українській стороні, оскільки з’явилася можливість передати більше зброї, техніки та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-