Росія може залишитись без кораблів, якщо продовжить атакувати українські порти - Зеленський

Росія може залишитись без кораблів, якщо продовжить атакувати українські порти - Зеленський

Укрінформ
РФ залишиться без кораблів до кінця війни, якщо продовжить атакувати українські порти.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ, повідомляє видання La Nacion.

Як зазначив Зеленський, Москва заблокувала Чорне море, зокрема територіальні води України. Тому зараз наша країна має довести, що у власних територіальних водах вона має право ввозити та вивозити товари.

Читайте також: З Маріупольського порту загарбники вивезли чергову партію вкраденого українського зерна

"Якщо Росія продовжуватиме домінувати у Чорному морі та блокуватиме його, обстрілюючи ракетами, то Україна робитиме те саме, що є справедливим захистом наших можливостей. Якщо вони продовжуватимуть стріляти, у нас не так багато зброї, але якщо вони продовжуватимуть стріляти, то до кінця війни вони можуть залишитися без кораблів. І це те, що ми хочемо їм показати", - наголосив Зеленський.

За його словами, зараз російські окупанти не можуть виграти, тому хочуть поставити Україну в патову ситуацію, застосовуючи зброю та насильство. "Тому Україна обов'язково відповість на будь-які атаки на цивільне населення та зернові коридори", - підкреслив Зеленський.

Президент наголосив, що Москва намагається проводити політику колонізації Чорного та Азовського морів, але вона не має права вирішувати, що Україна може виробляти та експортувати.

Читайте також: Фронт, зброя і плани ворога: Зеленський провів нараду із військовими та силовиками

Як повідомляв Укрінформ, Росія атакувала південні райони Одеської області ударними безпілотниками. Внаслідок атак військ РФ на об'єктах портової та промислової інфраструктури виникли пожежі, пошкоджено елеватор.

Зазначається, що БПЛА були випущені з Азовського моря через Чорне море.

Військові з оперативного командування "Південь" додали, що ворог прицільно намагався знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї, вдарив і по елеватору, і по зерносховищу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-