З Маріупольського порту загарбники вивезли чергову партію вкраденого українського зерна

З Маріупольського порту загарбники вивезли чергову партію вкраденого українського зерна

Укрінформ
З Маріупольського порту російські загарбники вивезли чергову партію вкраденого українського зерна в Ростов-на-Дону.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко та опублікував морську карту переміщення російського судна «Междуреченск».

«Чергова партія вкраденого зерна вчора вийшла з Маріупольського порту. Знову - Междуреченськ. Вже навіть не ховається після ідентифікації. Отже. Вчора вийшов, сьогодні вже в Ростові-на-Дону. Менше доби, але більше за світловий день. Мабуть, через погодні умови - штормове попередження», - написав Андрющенко.

Читайте також: Ердоган скликає засідання уряду для обговорення «зернової угоди»

Він зазначив, що фактично морська зернова лінія Маріуполь-Ростов-на-Дону наразі працює і поки лише на вивезення зерна з Донецької області під контролем групи впливу ФСБ, "розмовляючою головою" якої виступає Пушилін (ватажок «ДНР» - ред.). «Можливо через це немає інших перевізників. Можливо, через відсутність потужності. Згодом стане зрозуміло», - додав радник мера.

Як повідомлялося, росіяни продовжували красти морем українське зерно. Російське судно «Междуреченск» наприкінці червня цього року заходило в Маріупольський порт, привозило бетонні укріплення для фортифікаційних споруд і вантажилося зерном.

Читайте також: У Молдові зійшли з рейок шість вагонів з зерном, що їхали в Україну

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Ворог перетворює місто та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-