Під час масованого обстрілу в суботу «Кинджал» запустили з Росії – Повітряні сили

Під час масованого обстрілу в суботу «Кинджал» запустили з Росії – Повітряні сили

Укрінформ
Ворог активно використовує повітряний простір Білорусі, однак «Кинджал», який напередодні зайшов у повітряний простір України з напрямку РБ, запустили з території РФ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Вона (ракети - ред.) була запущена з літака МіГ-31К з району Тамбова. Як вона по маршруту летить, ви ж розумієте, перехрестя держав Росія, Білорусь, Україна, вона зачіпає повітряний простір Білорусі, жодних проблем для росіян у цьому немає», - повідомив Ігнат.

Він пояснив, що повідомлення ЗМІ про атаку з території Білорусі були некоректними.

Читайте також: Росіяни готують провокацію «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті Білорусі - СБУ

«Якщо ракета летить і зачіпає повітряний простір Білорусі, відповідно з'являється там десь над Білоруссю і летить в напрямку Хмельницької області, відповідно черговий напише «Летить «Кинджал» з напрямку Білорусі». От і все, і не треба маніпулювати в заголовках, що летять ракети з Білорусі. Наші ЗМІ це все підхоплюють як належне, тому що щось нове з'являється в новинах. Ні. Повітряний простір Білорусі Росія активно використовує з початку повномасштабного вторгнення. Там є їхні війська, літаки, «вагнерівці», тому нічого нового», - сказав він.

Також Ігнат нагадав, що найважче українським ППО збивати саме «Кинджали».

Як повідомляв Укрінформ, загалом за кілька хвиль атак РФ з вечора 5-го по ранок 6-го серпня 2023 року противник застосував 70 засобів повітряного нападу. Протиповітряною обороною знищено: 17 крилатих ракет «Калібр»; 13 крилатих ракет Х-101/Х-555; 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-