Росіяни готують провокацію «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті Білорусі - СБУ

Росіяни готують провокацію «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті Білорусі - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України має дані, що свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації "під чужим прапором" на стратегічному об’єкті Білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила в Телеграмі.

За наявною інформацією, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група із кадрових військових Збройних сил Російської Федерації та співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію Білорусі під виглядом "вагнерівців".

Встановлено, що російська ДРГ має вчинити на заводі провокацію, вдаючи із себе "українських диверсантів". У скоєному Росія планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну.

Інформацію про запланований у Білорусі теракт СБУ отримала з кількох джерел, зокрема зі свідчень російського військовослужбовця, який потрапив у полон до Сил оборони на Запорізькому напрямку.

Читайте також: Посол Латвії в НАТО: Провокації «вагнерівців» Альянс розцінюватиме як дії, підтримувані Кремлем

Також кіберфахівці відновили й проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого загарбника.

Серед іншого встановлено, що раніше росіянин брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно отримав вказівку передислокуватися до Білорусі в ролі учасника приватної військової компанії "Вагнер".

Уже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про "спеціальну місію на Мозирському заводі. У його телефоні виявлена видалена переписка з іншими виконавцями, а також знімки об’єкта й окремі дані щодо операції.

Читайте також: На шляху слідування місії МАГАТЕ до ЗАЕС виявили російські міни

"Служба безпеки застерігає армію білорусі від участі у повномасштабній війні проти України. Кожен загарбник, який перетне кордон нашої держави, буде знищений нашими Силами безпеки та оборони", – наголосили в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, супутникові знімки сервісу Planet Labs свідчать, що на території білоруського полігону "Репіще" поблизу міста Осиповичі Могилівської області бойовики російської ПВК "Вагнер" ведуть активні будівельні роботи, зокрема зводять укріплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-