Держдеп про знищення зерна: Ударами по Україні РФ фактично цілить по всьому світу

Держдеп про знищення зерна: Ударами по Україні РФ фактично цілить по всьому світу

Укрінформ
Сполучені Штати сприймають повітряні атаки РФ на інфраструктуру збереження й транспортування зерна в Україні як спрямовані проти багатьох країн світу.

Таку позицію висловив на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили, як президент Путін минулого тижня – і це було явним пропагандистським кроком – оголосив, що він відправить десь 25-50 тисяч тонн зерна до африканських країн. Що ж, лише після припинення Чорноморської зернової ініціативи внаслідок ударів Росії було знищено 180 тисяч тонн зерна в Україні, у тому числі 40 тисяч тонн лише за останні 24 години», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Атаками по дунайських портах росіяни зіпсували 40 тисяч тонн зерна - Кубраков

Він підкреслив, що атаки росіян націлені на зернову інфраструктуру, а також на інфраструктуру судноплавства та завдають шкоди не лише Україні, а й багатьом іншим країнам, зокрема тим, що розвиваються і чиє виживання залежить від експорту зернових.

Тож, підкреслив речник Держдепартаменту, Росія «не просто цілить по українцях, вона фактично цілить по всьому світу».

Читайте також: Франція звинуватила Росію у створенні загрози для глобальної продовольчої безпеки

Як повідомляв Укрінформ, Росія за допомогою іранських дронів у середу атакувала інфраструктуру портів Дунайського кластера. Пошкоджено майже 40 тисяч тонн продукції, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-