«Вагнерівці» на території Білорусі наразі не є реальною небезпекою – ГУР

«Вагнерівці» на території Білорусі наразі не є реальною небезпекою – ГУР

Укрінформ
«Вагнерівці» на території Білорусі наразі не є тим угрупованням, яке становить реальну небезпеку, але легковажити цим не можна.

Про це у загальнонаціональному телемарафоні «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання про Білорусь і «вагнерівців», передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, коли кілька тисяч бойовиків, які мають бойовий досвід, перебувають на певній території, то це є потенційною загрозою і фактором небезпеки, який треба вивчати, на який треба зважати. Тут йдеться і про протидію, яку треба готувати, що і відбувається - і з боку України на північному кордоні, і з боку наших союзників і партнерів, зазначив він.

«Але у цілому, звичайно, зараз це не те угруповання, яке станом на сьогодні становить реальну небезпеку. Проте легковажити цим не можна, і ніхто цього не робить. Усі необхідні заходи вживаються», - запевнив представник ГУР.

Відповідаючи на питання про ІПСО щодо поляків, Юсов сказав, що перед собою таке завдання ставлять і «вагнерівці», і тандем президентів Білорусі і РФ Олександра Лукашенка і Володимира Путіна - відволікати сили і засоби та увагу партнерів України по НАТО і ЄС, створювати якісь додаткові точки напруги і зони небезпеки.

Читайте також: У Білорусі виявили ще одну локацію «вагнерівців»

«Але з іншого боку, це вже певне ІПСО, яке можна порівняти з пострілом у власну ногу, бо подібні провокації вже змушують, наприклад, Польщу посилювати власний сектор безпеки і оборони, посилювати увагу до білоруського кордону і, звичайно, пропрацьовувати більш детально різноманітні сценарії реагування», - вважає він.

Представник ГУР поінформував, що внаслідок цих дій так чи інакше готовність до протидії різноманітним викликам із боку союзників України у НАТО і ЄС лише підвищується.

Як повідомлялося, у адміністрації США відстежують активність угруповань ПВК «Вагнер», розміщених в Білорусі неподалік від кордону з Польщею, однак не бачать жодних ознак, які би вказували на будь-які загрози для країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-