Генералу РФ, який наказував бомбити Маріуполь, оголосили підозру

Генералу РФ, який наказував бомбити Маріуполь, оголосили підозру

Укрінформ
Генералу Збройних сил Російської Федерації, який наказував атакувати цивільних у Маріуполі ракетами і авіабомбами, оголосили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури командувачу 4-ї Червонопрапорної армії Військово-повітряних сил та Протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил ЗС РФ заочно повідомлено про підозру.

За даними слідства, генерал-лейтенант армії держави-агресора з 24 лютого по травень 2022 року, підтримавши злочинні дії Кремля щодо повномасштабного вторгнення на територію суверенної держави, наказав привести у повну боєготовність підпорядковані підрозділи на військових аеродромах РФ та у тимчасово окупованих регіонах України.

«Він організував бойові вильоти авіації у повітряний простір України для бомбардування повітряних і наземних цілей у Маріуполі та Маріупольському районі. Удари наносилися по лікарнях, поштових відділеннях, навчальних закладах та багатоквартирних житлових будинках, де у підвальних приміщеннях від обстрілів ховались люди», - ідеться у повідомленні.

При цьому сам генерал РФ - уродженець Тростянецького району Сумської області.

До нанесення ударів він залучив декілька дивізій ППО, зенітно-ракетні, зенітно-артилерійські й радіотехнічні полки, армійську авіацію, а також центри управління та забезпечення.

Використовував літаки, штурмовики, винищувачі, бомбардувальники, гелікоптери, безпілотні й інші літальні апарати, які стартували з військових аеродромів РФ та АР Крим. Повітряні судна і БПЛА атакували маріупольців керованими ракетами, а також авіаційними бомбами, авіапушками та іншим озброєнням, у тому числі, забороненим міжнародним правом.

Читайте також: Розганяли мирні акції в Херсоні: 14 російським військовим оголосили підозру

Наслідком злочинних дій командувача армією РФ стали численні жертви серед мирних мешканців, руйнування населених пунктів.

Російському генералу інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про ще одну підозру російському олігарху, заступнику голови Державної думи РФ, який в ефірі російського телебачення виправдовував збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-