Винищувачі F-16 допоможуть Україні з експортом зерна морем – Кулеба

Винищувачі F-16 допоможуть Україні з експортом зерна морем – Кулеба

Укрінформ
Якщо Україні будуть передані західні винищувачі F-16, то країна не залежатиме від російського шантажу в експорті українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю телеканалу France24 заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

«Так звичайно, коли ми отримаємо F-16, тоді ми не будемо залежати від російського шантажу в питанні експорту українського зерна на світові ринки. Чим швидше ми їх отримаємо, тим швидше ми зможемо запустити новий (зерновий – ред.) коридор, який буде захищений й ефективний, і який буде працювати без жодних перешкод. Тонни українського зерна будуть доставлені на світові ринки, що призведе до стабілізації цін, їхнього зниження та допоможе людям уникнути голоду», - сказав він.

За словами Кулеби, найважливішим наслідком цього буде те, що Росія втратить можливість шантажувати світ.

Міністр також заявив, що вимога ряду країн ЄС продовжити обмеження на український агроімпорт після 15 вересня є неприйнятною.

«Вимога деяких країн на продовження обмежень ЄС (на український агроімпорт – ред.) після 15 вересня також йде у розріз з їхніми інтересами. Потрібно також пам’ятати, що однією з причин чому Росія знищує українську зернову інфраструктуру є те, що вона хоче спровокувати додаткову напругу між Україною та її поважними сусідами. Нам не потрібно грати на руку Путіну. Ми не повинні грати в його гру. Ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами, друзями, сусідами, аби уникнути ситуації, коли Путін буде потирати руки й сміятися, коли інші країни наполягатимуть на тому, щоб українське зерно не було імпортовано в їхні країни», - додав Кулеба.

Читайте також: Із винищувачами F-16 Україна може наблизити збиття до 100% – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз продовжив до 15 вересня 2023 року виключні та надзвичайні запобіжні заходи, які були ухвалені у травні щодо імпорту українського зерна до п’яти країн ЄС на кордонах з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-