Із винищувачами F-16 Україна може наблизити збиття до 100% – Ігнат

Із винищувачами F-16 Україна може наблизити збиття до 100% – Ігнат

Укрінформ
Американський винищувач F-16 може захистити українське небо від російської авіації, а також може збивати ракети та дрони ворога.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

Речник зазначив, що винищувач F-16, який, ймовірно, може отримати Україна, має можливість збивати крилаті ракети, дрони та ворожу авіацію. Проте цей літак не може боротися з балістичним озброєнням.

"Він може прикрити небо від дронів-камікадзе та крилатих ракет, тобто приблизити відсоток збиття до 100, зараз ми маємо 70-80% - це при сильних російських атаках, з F-16 цей показник може збільшитися до максимального. І плюс, це дозволить нам більш дешеві ракети застосовувати. Адже призначення великого ППО доволі серйозне", - наголосив Ігнат.

Читайте також: Україна не може поставити ППО вздовж усього кордону, тому потрібні F-16 – Ігнат

Він додав, що зенітні ракетні системи мають захистити українське небо від російської авіації, щоб контролювати повітряний простір і захистити великі міста, об'єкти, які є стратегічними для держави.

Як повідомлялося, на саміті НАТО у Вільнюсі союзники офіційно оголосили про створення авіаційної коаліції. Нідерланди, Данія та Румунія офіційно підтвердили, що навчатимуть українських пілотів.

Читайте також: Україна отримає F-16 за графіком, і Росія це проковтне - Кулеба

Україна чекає, коли перша група пілотів відбуде на навчання, які, ймовірно, розпочнуться у Данії.

Також у Білому домі заявили, що Україна може отримати F-16 цього року. Але США вважають, що це кардинально не змінить ситуацію на полі бою.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-