Контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби Штати надали ATACMS – Лінкявічус

Контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби Штати надали ATACMS – Лінкявічус

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що контрнаступ ЗСУ розвивався б швидше, якби США надали Україні ATACMS для знищення військових баз РФ на українській території.

Про це дипломат написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«В України критично мало всіх типів боєприпасів. Це робить контрнаступ важким, кровопролитним і тривалим. Жодна російська військова база в Україні не була б у безпеці, якби США надали їм ATACMS. У Пентагоні вперто повторюють, що вони Україні не потрібні. Хто правий?» - йдеться у дописі.

Читайте також: Байден все ще думає, чи надавати Україні ракети ATACMS

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, коментуючи нічні атаки ворога по Одесі, заявив, що, аби позбавити ворога можливостей здійснювати обстріли мирних міст, Україна потребує більше систем ПРО, а також далекобійних ракет ATACMS.

Читайте також: Штати не мають достатніх запасів ATACMS для передачі Україні - WP

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна веде переговори зі Сполученими Штатами та іншими країнами щодо передачі ATACMS та подібних ракет.

Резолюція H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена забезпечити Україну ракетами ATACMS була представлена в Конгресі США у першій половині червня. У тексті документа наголошується на необхідності надати Україні далекобійні ракети в негайному порядку, зберігаючи при цьому бойову готовність Сполучених Штатів.

Читайте також: Україні потрібна далекобійна зброя та сучасні літаки - Зеленський

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявляв, що для досягнення перемоги над російськими загарбниками Силам оборони України потрібне далекобійне високоточне озброєння.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-