Україна наближається до моменту, коли контрнаступальні дії можуть пришвидшитися - Зеленський

Україна наближається до моменту, коли контрнаступальні дії можуть пришвидшитися - Зеленський

Укрінформ
Україна крок за кроком деокуповує свої території, наближаючись до моменту інтенсифікації контрнаступальних дій.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента у Телеграмі, про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час 14-го щорічного Аспенського безпекового форуму (Aspen Security Forum).

"Через те, що ми розпочали (контрнаступальні дії - ред.) трішки пізніше, можна сказати, що часу для Росії, щоби вщент замінувати нашу землю та побудувати кілька ліній оборони, було більше, ніж потрібно. Тому був уповільнений початок контрнаступальних дій - ми не хотіли втратити наших людей, а військові не хотіли втрачати техніку. На сьогодні ми наближаємося до того моменту, коли ці дії можуть стати трішки швидшими. Ми проходимо деякі рубежі замінованості", - сказав він.

Відео: ОП

Зеленський зауважив, що Україна планувала контрнаступальні дії навесні цього року, але тоді "це було неможливо, бо не вистачало амуніції, відповідних снарядів, зброї, укомплектованості й натренованості наших бригад на новій зброї". До того ж, за його словами, тренувальні місії проходили за кордоном України. Він підкреслив, що попри відтермінування контрнаступальні дії розпочалися й Україна не відступає, а крок за кроком звільняє свої території.

Читайте також: Директор ЦРУ залишається оптимістом щодо українського контрнаступу

Президент також звернув увагу, що для пришвидшення просування української армії не вистачало техніки для розмінування. Водночас він подякував партнерам зі США та Європи. За його словами, завдяки їм та міцності українців цей контрнаступ почався.

"Я розумію, що завжди хочеться позитиву швидше, але якою вартістю буде перемога? Тому не кидаємо людей на міни та під танки, а будуємо плани контрнаступу згідно з планами наших військових аналітиків і розвідки. Вірю в нашу перемогу!", - сказав Зеленський.

Він додав, що вже кілька населених пунктів деокуповано.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 22 червня на Луганщині деокуповано 14 населених пунктів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-