Міноборони з лютого-2022 прийняло на озброєння 28 моделей українських дронів

Міноборони з лютого-2022 прийняло на озброєння 28 моделей українських дронів

Укрінформ
Міністерство оборони в період з 22 лютого 2022 року прийняло на озброєння чи в експлуатацію 28 моделей БпЛА різних типів українського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Серед цих БпЛА, у тому числі 9 моделей дронів-камікадзе, серед яких три літакового типу, а також 6 моделей FPV-дронів.

Загальна кількість поставлених до Збройних сил України БпЛА і дронів в рамках закупівель Міноборони налічує тисячі одиниць, ідеться в повідомленні.

Розвиток українського виробництва озброєння та військової техніки, зокрема, розвідувальних, ударних дронів, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів є пріоритетом для Міноборони, наголосили у МО та підкреслили, що тому оборонне відомство восени 2022 року суттєво спростило процедури для винахідників та виробників. Внаслідок цього термін прийняття в експлуатацію нового озброєння та техніки скоротився з приблизно 2 років до 3-5 тижнів.

Постачання БпЛА українського виробництва для потреб ЗСУ постійно зростає у геометричній прогресії. З низкою українських компаній укладено контракти на серійне виробництво 10 моделей БпЛА різних типів, найменування та обсяги не розкриваються з міркувань безпеки. Обсяги постачання визначені на підставі потреби, сформованої Генеральним штабом ЗСУ, зазначили в Міноборони.

Як заявили в міністерстві, згідно з бюджетними приписами, заборонено укладати контракти на неіснуючі серійні моделі. Закупівля може здійснюватися виключно на підставі потреби від Генштабу ЗСУ, яка формується тільки щодо реально існуючих засобів.

Читайте також: В Україні почали будувати завод з виробництва безпілотників Bayraktar

Окрім того, станом на 20 липня 2023 року до Міністерства оборони надійшло дві пропозиції від підприємств, які входили до складу колишнього концерну "Укроборонпром" (після реорганізації – АТ "Українська оборонна промисловість"). Зокрема, у 2023 році з підприємством концерну укладено державний контракт на закупівлю розвідувального дрона, ідеться в повідомленні.

Також на даний момент завершені випробування єдиного дрона-камікадзе, розробником якого є одне із підприємств АТ "Українська оборонна промисловість". Здійснюється процедура допуску до експлуатації. Після завершення процедури допуску до експлуатації та визначення Генеральним штабом потреби у зазначеному безпілотному авіаційному комплексі буде прийматись рішення щодо його закупівлі для ЗСУ, підкреслили у Міністерстві оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Україна проведе перемовини з Туреччиною про співпрацю у сфері безпілотної авіації та авіаційної техніки високих технологій в рамках Міжнародної виставки оборонних технологій IDEF 2023 у Стамбулі.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-