Україна в ОБСЄ розповіла, як Сили оборони застосовуватимуть касетні боєприпаси

Україна в ОБСЄ розповіла, як Сили оборони застосовуватимуть касетні боєприпаси

Укрінформ
Сили оборони України застосовуватимуть касетні боєприпаси виключно в районах зосередження російських військ на тимчасово захоплених територіях, ретельно фіксуючи  всі випадки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Україна залишається повністю відданою своїм зобов'язанням за міжнародним правом. Конкретний тип боєприпасів, наданих на даному етапі відбиття російської агресії, відповідає найнагальнішим потребам Збройних Сил України. У тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами, українське військове командування ретельно оцінило потенційні ризики для цивільного населення", - прокоментувала Костенко передачу США касетних боєприпасів нашій країні.

За її словами, під час їх використання буде забезпечено належний рівень прозорості та контролю.

Читайте також: Україна використовуватиме касетні боєприпаси проти ворога – Зеленський

Заступниця очільника української місії в ОБСЄ повідомила, що ці боєприпаси будуть використовуватися виключно для деокупації міжнародно визнаних територій України" "Касетні боєприпаси не будуть використовуватися на міжнародно визнаній території Росії", - додала вона.

Костенко також повідомила, що Сили оборони України утримуватимуться від застосування цих боєприпасів у густонаселених районах - "з метою мінімізації ризиків для цивільного населення".

"Касетні боєприпаси будуть застосовуватися виключно в районах зосередження російських військ з метою руйнування оборони противника", - наголосила українська дипломатка.

Читайте також: Пентагон офіційно підтвердив, що касетні боєприпаси вже в Україні

Вона додала, що буде вестися ретельний облік використання цієї зброї, а також конкретних районів, де вона буде застосовуватися. "Після деокупації всіх українських територій, ці зони будуть пріоритетними для розмінування, що дозволить усунути ризики, пов'язані з нерозірваними компонентами касетних боєприпасів", - підсумувала Костенко.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили, що постачатимуть Україні касетні боєприпаси, аби допомогти ЗСУ в контрнаступі.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-