РФ активізувала пропаганду - публікує відео з військовополоненими замість успіхів на фронті

РФ активізувала пропаганду - публікує відео з військовополоненими замість успіхів на фронті

Укрінформ
Росія активізувала інформаційну війну проти України, масово оприлюднюючи відео- та фотоматеріалами з полоненими воїнами Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомляє у Телеграмі.

"Ворог України продовжує вести безпринципну інформаційну війну проти нашої держави і всього світу. На фоні відсутності правдивих новин щодо успіхів окупантів останніми днями значно посилилась робота російських пропагандистів. Особливу увагу вони приділяють відео та фотоматеріалам із полоненими воїнами Сил оборони України", - підкреслили у Страткомі ЗСУ.

За останній тиждень зафіксовано понад 4800 таких повідомлень. В окремі дні росіяни продукували понад 870 повідомлень через більш як 1300 різних джерел.

Аналіз такої “інформації”, першоджерел та каналів її поширення дозволяє дійти висновку, що здебільшого вона є фейком, орієнтованим на внутрішнього споживача.

"Скоріш за все, це повʼязано з тим, що ворог завіз на певні ділянки фронту нових пропагандистів тактичного рівня, у яких проглядаються ознаки слабкої, але, все ж таки, хоча б якоїсь розумової діяльності. І навіть здібності до креативу", - ідеться в повідомленні.

Така активізація російської пропаганди може свідчити про спроби воєнно-політичного керівництва РФ “розбавити” думки в їх суспільстві про присутність невдач їх армії на фронті. Крім того, вироблення та поширення інформаційних матеріалів з полоненими воїнами України має, на думку росіян, посилювати стійкість духу їхніх солдат та, навпаки, пригнічувати психологічну стійкість захисників України і членів їхніх сімей, зауважили у Страткомі.

Сили оборони України підкреслюють, що відслідковується кожний воїн, який потрапив в руки ворога. Причини полону можуть бути різними, проте шлях у всіх один - додому, рано чи пізно. Над цим постійно працюють відповідні уповноважені органи та посадові особи, сказано в повідомленні.

Читайте також: Загарбники з вилучених у населення ТОТ сім-карт розсилають пропаганду - Генштаб

"Масова поява матеріалів з полоненими захисниками Батьківщини – це активізація одного з напрямків інформаційної війни рф проти України. Це не підвищення кількості осіб, що потрапили в полон - це саме підвищення кількості вироблених російською пропагандою матеріалів впливу", - наголосили у Страткомі ЗСУ.

Про це свідчать факти: активізації так званої "фабрики тролів" і ботоферм, продукувань фейків та постановочних кадрів; велика кількість та різноманітність тематик подачі матеріалів про або з участю полонених (підготовлені найманці з Європи, слабка техніка НАТО підводить, добровільна здача за різних причин, нацисти, азовці тощо), велика кількість російських пропагандистських медіа, що працюють за визначеними методичками без урахування рейтинговості матеріалів, підтримка в соціальних медіа країн-партнерів РФ (Білорусь); використання тематики військовополонених у пропагандистських сюжетах без урахування вимог "женевських конвенцій".

У Страткоми закликали дотримуватись інформаційної гігієни, критично ставитись до ворожих джерел і користуватися офіційними джерелами інформації, а також вірити в Збройні сили України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Київського міжнародного інституту соціології, до 20% українців досі підпадають під вплив російської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-