Болгарія приєднується до спільної закупівлі снарядів для України

Болгарія приєднується до спільної закупівлі снарядів для України

Укрінформ
Уряд Болгарії ухвалив рішення приєднатися до спільної закупівлі боєприпасів для України у межах проєкту Європейського оборонного агентства (EDA), в якому вже беруть участь 24 країни-члени ЄС та Норвегія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Зазначається, уряд Болгарії вирішив, що країна стане повноправним членом проєкту Європейського оборонного агентства (EDA), що створить нову гарну можливість для постачання боєприпасів і надання послуг на вигідних умовах на додаток до національних угод та ініціатив у рамках НАТО.

Читайте також: Україна вже отримала касетні боєприпаси від США – Тарнавський

Проєкт відкриває шлях для країн-членів ЄС і Норвегії рухатися двома шляхами: дворічна прискорена процедура для 155-мм артилерійських снарядів і семирічний проєкт із придбання різних типів боєприпасів.

У повній повазі до суверенних рішень національних урядів та без шкоди для політики безпеки та оборони будь-якої країни-члена ЄС проєкт може бути використаний для поповнення національних запасів держав-членів та/або допомоги Україні.

Читайте також: Європарламент схвалив Акт про виробництво боєприпасів для України

Раніше новий міністр оборони Тодор Тагарєв заявив, що Болгарія хоче долучитись до ініціативи ЄС із надання Україні мільйона артилерійських снарядів упродовж року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-