Україна вже отримала касетні боєприпаси від США – Тарнавський

Україна вже отримала касетні боєприпаси від США – Тарнавський

Укрінформ
Українські військові вже отримали касетні боєприпаси, що були передані з боку Сполучених Штатів, проте їх ще не застосовувала.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю американському телеканалу CNN заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

«Ми їх (касетні боєприпаси – ред.) нещодавно отримали, але ще не використовували. Проте вони можуть кардинально змінити (ситуацію на полі бою – ред.). Противник теж розуміє, що, отримавши ці боєприпаси, ми матимемо перевагу. Противник залишить ту частину місцевості, де їх можна задіяти», - сказав він.

За словами Тарнавського, вище керівництво української армії визначатиметься з ділянками, де їх можна буде використати, додавши, що це дуже потужна зброя.

Читайте також: Прем’єр Болгарії – про касетні боєприпаси для України: Успіхи в бою важливіші за конвенції

Він також наголосив на обмеженнях використання касетних боєприпасів, заявивши, що їх використання заборонено в густонаселених районах, навіть якщо вони окуповані російськими військами.

«Росіяни думають, що ми будемо використовувати їх (касетні боєприпаси - ред.) на всіх ділянках фронту. Вони помиляються. Але вони дуже хвилюються», - додав командувач.

Читайте також: Україна зобов’язалася використовувати касетні боєприпаси лише у «належних місцях» - Остін

Як повідомлялося, Міністерство оборони США минулого тижня оголосило про виділення нового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом $800 мільйонів, в який входять касетні боєприпаси. Канада висловила свою незгоду із наданням Україні касетних боєприпасів, як і Німеччина, Іспанія та Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-