Україна зобов’язалася використовувати касетні боєприпаси лише у «належних місцях» - Остін

Україна зобов’язалася використовувати касетні боєприпаси лише у «належних місцях» - Остін

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін у четвер аргументував рішення Вашингтона щодо постачання Україні касетних боєприпасів.

Як передає Укрінформ, позицію з цього питання Остін пояснив у інтерв’ю CNN.

«Передусім, я думаю, ми повинні пам’ятати, що вони (українці – ред.) завзято борються, щоб захистити свою суверенну територію», – відповів очільник оборонного відомства США.

Остін підкреслив, що Україна не просить касетні боєприпаси з метою вторгнення у РФ, на відміну від російської армії, яка використовувала цей тип снарядів із початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Прем’єр Болгарії – про касетні боєприпаси для України: Успіхи в бою важливіші за конвенції

За його словами, Україна зобов’язалася забезпечити використання касетних боєприпасів лише у «належних місцях», а не у населених пунктах. Своєю чергою США допоможуть українській армії визначати місця застосування боєприпасів і пріоритетність розмінування території.

На питання щодо термінів передачі касетних снарядів Україні американський міністр відповів, що не буде спекулювати часовими рамками, оскільки хоче переконатися в успішності подальшої боротьби України проти Росії.

«Ми зосередимося на тому, щоб переконатися, що вони мають те, що їм потрібно; щоб продовжувати надавати підтримку», – сказав Остін.

Читайте також: Касетні боєприпаси «змінять правила гри» на полі бою - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна залишилася б «беззахисною», якби адміністрація Байдена не прийняла рішення поставити їй касетні боєприпаси попри міжнародні суперечки навколо цього питання.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-