Держдеп про 500 днів масштабної війни: Штати й надалі міцно стоятимуть з Україною

Держдеп про 500 днів масштабної війни: Штати й надалі міцно стоятимуть з Україною

Укрінформ
Державний департамент США виступив із заявою щодо 500 днів від початку повномасштабної агресії РФ, наголосивши, що Сполучені Штати продовжать об’єднувати союзників і партнерів для досягнення справедливого миру в Україні.

Про це сказав у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж наступних тижнів та місяці Сполучені Штати продовжать взаємодіяти з Україною, нашими союзниками й партнерами, а також з усіма зацікавленими сторонами, які прагнуть підтримати справедливий і стійкий мир», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Байден і Сунак обговорили у Лондоні підтримку України

Він нагадав, як від початку масштабного вторгнення росіяни атакували будинки, школи, дитячі майданчики, лікарні, торговельні центри, ядерні об’єкти та іншу інфраструктуру.

«Представники російських військ та їхні поплічники вчиняли міжнародні злочини, такі як незаконне переміщення українських цивільних осіб, у тому числі дітей, до Росії в межах так званих «фільтраційних операцій»,- підкреслив Міллер.

Речник також зазначив, що Росія цілеспрямовано нищила енергетичну інфраструктуру України, безвідповідально бряцала ядерною зброєю, знищувала орні землі та перешкоджала експорту українського зерна.

Читайте також: Воєнні злочини РФ: Данія готується направити в Україну групу слідчих

Міллер вкотре підкреслив, що Росія «зазнала стратегічного провалу» в Україні й понесла величезні втрати як військового персоналу й техніки, так і в плані економіки.

«Ми не можемо піддатися російській агресії чи змиритися з її нахабними спробами змінити кордони силою. Упродовж 500 днів ми міцно стояли єдиним фронтом з Україною і продовжуватимемо так надалі стільки, скільки знадобиться»,- зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Зеленський: Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом набуття членства

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Національному соборі Вашингтона (Washington National Cathedral) відбулася екуменічна служба, приурочена до 500 днів боротьби України проти повномасштабної війни РФ.

Читайте також: 500 днів Великої війни: які злочини залишила по собі Росія

Захід, організований за ініціативи Посольства України в США зібрав представників української громади, американських посадовців, представників дипломатичного корпусу, українське та американське духовенство, а також простих американців - друзів і прихильників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-