Маркарова наголосила на важливості надання Україні касетних боєприпасів

Маркарова наголосила на важливості надання Україні касетних боєприпасів

Укрінформ
Рішення про передачу касетних боєприпасів Сполученими Штатами було важливим для України.

Про це Голосу Америки сказала посол України в США Оксана Маркарова, передає Укрінформ. 

За її словами, у Києві розуміють застереження щодо застосування таких боєприпасів, ЗСУ будуть використовувати їх відповідально для визволення своїх територій і людей.

«Ці спроможності нам точно потрібні. Наші партнери отримали запевнення, що ми, на відміну від ворога, будемо використовувати їх (касетні боєприпаси – ред.) дуже відповідально. Ми розуміємо, що воюємо на власній території, і наші захисники вже не раз показали, що вони можуть визволяти території, села у такий спосіб, що фактично оберігають людей, які перебувають там, під окупацією», - сказала Маркарова.

Вона додала, що Україна розуміє всі чутливі моменти, пов’язані з цим питанням, і дуже вдячна партнерам за рішення надати ці боєприпаси. Посол висловила сподівання, що невдовзі українські «захисники зможуть мати ці такі потрібні спроможності».

Читайте також: Резніков назвав п'ять принципів України щодо застосування касетних боєприпасів

Однак, за її словами, жодна спроможність не вирішує одна все на полі бою. «Нам все ще потрібні всі наші пріоритети – від ППО до літаків, більше броньованої техніки, і можна дуже довго продовжувати. Тому це постійна робота з нашими партнерами», - наголосила Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили у п’ятницю про виділення Україні чергового пакета військової допомоги. Він включає артилерійські снаряди, в тому числі, касетні боєприпаси, ракети для систем Patriot і HIMARS, БМП Bradley, БТР Stryker, а також інше озброєння та боєприпаси.

Президент США Джо Байден визнав, що надання Україні касетних боєприпасів було «важким рішенням», але ЗСУ потребують їх для контрнаступу.

Понад 100 країн, включаючи Велику Британію, Францію та Німеччину, підписали Конвенцію про касетні боєприпаси, яка забороняє їх застосування, виробництво та передачу. США та Україна (а також Росія) не приєдналися до цієї заборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-