У Грузії росіяни незаконно затримали шістьох громадян

У Грузії росіяни незаконно затримали шістьох громадян

Укрінформ
Згідно зі звітом Служби державної безпеки, російські загарбники незаконно затримали шістьох грузинів поблизу села Меджврисхеві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Перший канал Грузії01.

«Російські окупанти незаконно затримали шістьох громадян Грузії біля села Меджврисхеві», – повідомив перший заступник голови Служби державної безпеки Олексі Батіашвілі.

За його словами, затримання людей сталося вранці п’ятниці, 7 липня. Він додав, що у зв’язку з інцидентом, було активовано гарячу лінію і залучені міжнародні партнери.

Відповідно до озвученого звіту, станом на кінець минулого року у незаконному ув’язненні Росії перебувало 9 громадян Грузії.

Читайте також: Посол Грузії залишив Київ на вимогу керівництва України

«З метою тиску на центральну владу Грузії, Російська Федерація продовжувала проводити незаконні затримання, здійснювати незаконний так званий процес бордеризації та інші активності, що завдають шкоди безпековому середовищу», – підкреслив Батіашвілі.

У 2022 році у напрямку окупованого російськими військами Цхінвальського регіону було незаконно затримано 44 особи, тоді як у напрямку окупованої Абхазії – 13 осіб, йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу на запобіжний захід для обвинуваченого Росією в шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-