Російська війна торкнулася всіх 7,5 мільйона українських дітей — Кислиця в Радбезі ООН

Російська війна торкнулася всіх 7,5 мільйона українських дітей — Кислиця в Радбезі ООН

Укрінформ
Вторгнення Росії в Україну торкнулося всіх 7,5 мільйона українських дітей, заявив у середу на засіданні Ради Безпеки ООН постпред України Сергій Кислиця.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

За словами Кислиці, майже дві третини дітей залишили свої домівки.

Внаслідок безперервних бомбардувань та обстрілів з боку російських збройних сил станом на 3 липня щонайменше 494 дитини загинули, 1036 отримали поранення, 379 — вважаються зниклими безвісти під час бойових дій, розповів він.

Крім того, Генеральна прокуратура України зафіксувала 13 випадків сексуального насильства над дітьми в різних регіонах, додав постпред.

Він зазначив, що по всій країні пошкоджено майже 3450 навчальних закладів, 331 з них - зруйновано. Крім того, завдано пошкоджень близько 1500 медзакладів, 185 з яких зруйновані.

Читайте також: Україна в ООН: Російська армія стоїть в одному ряду з ІДІЛ, «Аль-Шабаб» і «Талібаном»

Також Кислиця розповів, що 4 липня Росія вкотре вчинила терористичний акт, обстрілявши цивільний квартал у Первомайському Харківської області», внаслідок чого було поранено 43 людини, у тому числі 12 дітей, серед яких - тримісячне й десятимісячне немовля та однорічна дитина.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Велика Британія, яка головує в липні в Радбезі ООН, організувала засідання РБ у форматі відкритих дебатів щодо дітей та збройних конфліктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-