Інформаторку ФСБ засудили до 10 років за «злив» даних про оборонців Бахмута

Інформаторку ФСБ засудили до 10 років за «злив» даних про оборонців Бахмута

Укрінформ
Суд засудив до 10 років позбавлення волі інформаторку Федеральної служби безпеки Російської Федерації, яка шпигувала за оборонцями Бахмута.

Як передає Укрінформ, про Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

“На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки, засуджено ще одну ворожу поплічницю, що “зливала” до ФСБ локації Сил оборони на східному фронті. За матеріалами української спецслужби, суд призначив їй 10 років тюремного ув’язнення”, - ідеться в повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали інформаторку російської спецслужби у січні цього року під час контрдиверсійних заходів у фронтових районах Донеччини.

Насамперед зловмисниця намагалась виявити і передати агресору місця базування та переміщення військової техніки Збройних сил України поблизу Бахмута.

Як встановили слідчі, фігуранткою є жителька Дружківки Донецької області. Представник ФСБ у липні минулого року залучив її до співпраці. Комунікацію з ним жінка підтримувала через месенджер, а передавала розвіддані у вигляді текстових повідомлень і скріншотів з Google Maps, на яких позначала українські об’єкти.

У зловмисниці при затриманні виявлено мобільний телефон із доказами листування з представником спецслужби РФ.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який готував удар по аеродромах на Кіровоградщині

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у червні контррозвідка Служби безпеки затримала ворожого інформатора під час контрдиверсійних заходів на Донеччині, який збирав інформацію про розміщення Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-